Work and Travel program u saradnji sa agencijom Ideas

Work and Travel program je jedan od programa kulturne razmene koji je zvanično podržan od strane U. S. Department of State (ministarstvo spoljnih poslova Sjedinjenih Američkih Država). Glavni cilj Work and Travel programa je da se omogući studentima iz različitih zemalja sveta da tokom letnjeg raspusta posete Ameriku, usavrše jezik i upoznaju se sa običajima, jezikom, kulturom i filozofijom života Amerike, a ujedno i sa drugim studentima koji su na Work and Travel programu.

Koliko dugo možete ostati u Americi

Tokom boravka u Americi, preko Work and Travel programa, student dobija radnu dozvolu, koja može da traje najduže četiri meseca i posao (koji obezbeđuje agencija ili student) i koji je tako zamišljen da pokrije troškove putovanja i života u toku trajanja Work and Travel programa. Po završetku radne vize student može da ostane u Americi još jedan mesec (takozvani “grace period”), i većina učesnika Work and Travel programa iskoristi ovo vreme za putovanje do nekih od najatraktivnijih destinacija u Americi kao što su Hollywood, New York, Las Vegas, Grand Canyon i sl.

Koje poslove možete obavljati

Studentima su na Work and Travel programu pre svega dostupni poslovi iz uslužnih delatnosti (rad u hotelima, restoranima, zabavnim parkovima, prodavnicama suvenira itd….), mada postoje i druge vrste poslova koje student bira u Work and Travel agenciji u zavisnosti od svojih afiniteta i prevashodne motivacije za odlazak na program. Uz osnovni posao koji dobija student može da pronađe i dodatni posao. Sa drugim poslom i ako je učesnik vredan i odgovoran, postoji mogućnost veoma dobre zarade.

DA BISTE UČESTVOVALI NA OVOM PROGRAMU POTREBNO JE DA ISPUNJAVATE SLEDEĆE USLOVE:

-Da ste između 18 i 28 godina starosti
-Redovan ste student na nekom od akreditovanih fakulteta u Srbiji ili Bosni i Hercegovini, tj. u tekućoj godini slušate predavanja i polažete ispite, a za studente u BiH mogu i apsolventi i obnovljena godina i kolizija
-Možete imati jednu obnovljenu godinu ali ne onu u kojoj aplicirate za program ( šanse za dobijanje vize su umanjene ), osim za studente u BiH, gde je dozvoljeno i studentima obnovljene godine
-Apsolventi ili studenti produžene godine nemaju pravo da apliciraju za vizu (osim za studente iz BiH gde je dozvoljeno i apsolventima i studentima produžene ili obnovljene godine, i kolizija)
-Potrebno je poznavanje engleskog jezika na osnovnom konverzacijskom nivou
-Poželjno je da ste radni, vredni , odgovorni i komunikativni.

Work & Travel Prijava